X-LAB
Multivitaminski kompleks za negu i rast kose

Pilule za kosu

Multivitaminski kompleks za negu i rast kose

60 kapsula

Dodatak ishrani

X-LAB kapsule, formulisane na bazi ekstrakta lista koprive i kompleksa  vitamina i minerala, su „X-faktor“ koji će učiniti vašu kosu zanosnom.

Kada se preporučuje primena X-LAB kapsula?

 • Za brži rast kose
 • U prevenciji opadanja kose
 • Kod pojačanog opadanja kose
 • Za negu i zaštitu kose od štetnih uticaja spoljnih faktora (boje za kosu, fen, figaro, presa za kosu, sunce i dr.)
 • Kako bi se sprečilo lomljenje i kidanje kose
 • Za volumen i sjaj kose
 • Kao pomoć kod svraba i perutanja kože temena

Tretmani kojima spolja izlažemo kosu, mogu je učiniti privremeno lepšom, ali oni ne utiče na njen kvalitet i osobine. Kvalitet dlake određuje sam folikul kao njen koren, i potencijal matičnih ćelija smeštenih u njemu, zato je važno kosu negovati iznutra, kako bi ona uvek bila zdrava i lepa.

Koji su to najčešći problemi sa kosom i kožom temena?

 • Suva, beživotna kosa bez sjaja
 • Retka kosa koja se brzo masti i nema volumen
 • Opadanje kose i njen usporen rast
 • Iskrzali, rascvetali krajevi koji se lako lome
 • Pojava peruti

Zahvaljujući efektu svojih sastojaka, X-LAB kapsule doprinose boljoj prokrvljenosti temena, hrane folikul dlake, čineći ga jačim, i na taj način povoljno utiču na rast kose, sprečavaju njeno opadanje, povećavaju obim dlake i štite je od oštećenja. Utičući na životne cikluse ćelija kože temena, sastojci X-LAB kapsula kontrolišu i pojavu peruti.

Koji vitamini stite kosu i folikul dlake?

Kopriva (Urtica dioica)je prirodni izvor:

 • vitamina (A, B2, B5, C, K)
 • minerala (gvožđe, kalcijum, cink, kalijum, magnezijum, silicijum, fosfor)
 • karotenoida
 • flavonoida
 • silicijumove kiseline i drugih organskih kiselina.

Zahvaljujući svom kompleksnom sastavu, ekstrakt lista ove koprive podstiče mikrocirkulaciju na nivou kože temena i istovremeno snabdeva folikule dlake neophodnim nutrijentima i kiseonikom. Na taj način kopriva zaustavlja i sprečava dalje opadanje kose, i pomaže njen brži rast.

Ekstrakt lista koprive sprečava prekomerno lučenje sebuma i mašćenje kože temena i kose, a usled antioksidativnog delovanja svojih sastojaka, štiti folikul dlake i kožu od oštećenja do kojih dovode slobodni radikali.

Vitamini B-kompleksa učestvuju u metabolizmu aminokiselina i proteina, i pomažu stvaranje keratina, koji je najzastupljeniji protein u strukturi kose. Na taj način oni pozitivan efekat ostvaruju na nivou samog folikula dlake, utiču na strukturu kose, vraćaju joj elastičnost i sjaj.

Vitamini A, C i E imaju antioksidativni efekat i štite folikule dlake, kao i kožu temena od štetnog delovanja slobodnih radikala i oštećenja do kojih oni mogu dovesti. Istovremeno, vitamin A je važan za normalnu produkciju sebuma, vitamin C deluje umirujuće na osetljivu kožu temena, podstiče proizvodnju kolagena koji utiče na regeneraciju folikula dlake i predstavlja izvor aminokiselina koji učestvuju u izgradnji keratina, dok vitamin E poboljšava mikrocirkulaciju i ishranjenost folikula.

Gvožđe je sastavni deo hemoglobina, koji omogućava transport kiseonika u krvi. Usled nedostatka gvožđa u organizmu, sva tkiva, ali i folikuli dlake nisu dovoljno snabdeveni kiseonikom, što dovodi do lomljenja, usporenog rasta, a zatim i opadanja kose.

Magnezijum učestvuje u enzimskim procesima koji dovode do proizvodnje energije, neophodne za rad svih ćelija organizma, uključujući i ćelije folikula dlake i kože temena. Ispoljava I antiiflamatorno delovanje, i na taj način čuva funkciju folikula i utiče stimulativno na rast kose.

Cink je moćan antioksidans, koji sprečava delovanje slobodnih radikala, a istovremeno pomaže normalnu funkciju žlezda koje luče sebum.

Sastojci: magnezijum-oksid; želatinska kapsula: želatin, prečišćena voda, boja – titan-dioksid; maltodekstrin; L-askorbinska kiselina; suvi ekstrakt lista koprive (Urtica dioica), 8-10:1; sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijum stearat, silicijum-dioksid; nikotinamid; gvožđe (II)-fumarat; DL-alfa-tokoferilacetat; kalcijum-D-pantotenat; cink-oksid; piridoksin-hidrohlorid; riboflavin; tiamin-hidrohlorid; retinil-palmitat; pteroilmonoglutaminska kiselina; D-biotin; cijanokobalamin.

Način upotrebe:

Preporučuje se uzimanje po 1 kapsule, dva puta dnevno (ujutru i uveče).

Upozorenja:

Preparat ne smeju koristiti osobe alergične na neki od sastojaka proizvoda. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Ne preporučuje se osobama sa oštećenom funkcijom bubrega i jako izraženim AV blokom, obolelima od mijastenije gravis, trudnicama i dojiljama.

Napomene:

Pre upotrebe pročitati priloženo uputstvo. Proizvod nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i vođenje zdravog načina života. Proizvod držati van domašaja dece.

Način čuvanja:

Proizvod čuvati na suvom i tamnom mestu, na temperaturi do 25ºC.

Proizvođač: Par Pak d.o.o., Zadrugarska 74, 11 080 Zemun, Republika Srbija

Zemlja porekla: Republika Srbija

CENA: 1.800,00din